NYPD H.D Servicar

New York Police Dept, H.D Servi-car 

dscf6878 med


Korps: New York City Police Dept. (N.Y.P.D.)

Merk: Harley Davidson

Type: Servicar GE

BouwJaar: 1968

Cil inh: 750cc, 21KW bij 4400rpm

Topsnelheid: 95km/h (comf. max 80km/h)

Het verhaal van: Kees (de eigenaar)

Na eerst jaren een FLHTP te hebben gereden welke ook in orginele staat was teruggebracht (CHP), moest ik wegens omstandigheden op zoek naar aangepast vervoer en vond dat gelukkig binnen een half jaar (maart 2001) in deze '68er servi-car. Na onderzoek bleek dat hij een van de weinige servi's was die bij de NYPD (parkeerhengst en verkeersdienst) heeft gereden. Na uitdiensttreding eerst nog rond getuft in Pasadena Texas, en vandaar naar Nederland verscheept, alwaar ik hem aantrof in Noord Holland.

De eerste drie jaar bezig geweest met de facelift van zowel mijn tuf als van mezelf. Allereerst de benodigde org. acc. erbij gezocht zoals voor- en achterwielsirene, zwaailicht, Motorola radio mcr100, blauw onderstuk windscherm, tire marking stick, beenbeschermers (leg guards), Kidde brandblusser, police zadel, winterwindshield, police stop en okay pass light, towbar enz.

Hij was in Texas opnieuw (zilver) en helaas verkeerd gespoten (osmosevorming). Door de osmose moest alle lak verwijderd worden, dus dat werd alles eraf slopen, schuren, plamuren, in oude originele kleur van de New York Police Department (PDNYC) spuiten en dan weer alles erop en fasegewijs bestickeren. Nu na 4 jaar is hij uiteindelijk fasegewijs voor 99%, en nog steeds bestaande uit 100% originele onderdelen (geen aftermarket e.d.), weer in oude staat teruggebracht zoals hij destijds reed bij de destijds geheten PDNYC nu beter bekend als de  NYPD.

Mijn eigen facelift is zorgen voor het benodigde destijds gedragen "regular" uniform van de NYPD met alle toeters en bellen. Dat is na al die jaren uiteindelijk aardig gelukt en resulteerde in een te volle kledingkast


12345678910111213


NYPD-patch

De New York City Police Department (NYPD) is de politie van de grootste Amerikaanse stad: New York. Het is de grootste gemeentelijke politie van de wereld met zo'n 34.500 geüniformeerde politiefunctionarissen in dienst. De NYPD is opgericht in 1845 maar vindt z'n oorsprong bij een Nederlandse Nachtwakersgroep van 8 man in 1625 toen NewYork nog NewAmsterdam heete.

" NewYork's Finest " Het korps beschikt inmiddels over 76 politiebureaus in 12 districten, 8.839 politiewagens, 11 boten en 8 helikopters, 120 paarden en 33 honden(K9). Met meer dan 8,5 Miljoen inwoners is een grote verscheidenheid aan politievoertuigen logisch en is het scala dus erg breed.


Towinga1934Servicar

Courtesy Professionalism Respect